Abszolút érték

MU Terminál: „A" est

A „MU terminálos" jelző - valljuk be - egyszerre védjegy és bélyeg egy-egy koreográfia kapcsán, és ebben nincs semmi meglepő. Egy bizonyos szempontból képzésként, oktatási formaként-folyamatként működő műhelyről nehéz úgy beszélni, hogy nem használjuk az „ahhoz képest", pontosabban a „valamihez képest" kategóriát. Ez azonban itt nem feltétlenül negatív, sőt: épp az útkeresést és a fejlődést fejezi ki, a fázisonként, évfolyamonként való változást, átalakulást. A valamivé válás lehetőségét, ígéretét. Ebben az esetben az összehasonlítás - korábbi darabokkal, más pályakezdő táncosokkal, csapatokkal - inkább ösztönző. Amikor pedig azt érezni a nézőtéren ülve, hogy ez most nem „csak ahhoz képes" jó, hanem önmagért és önmagában is, az valódi eredmény.

Juhász Dóra

Fejes Ádám és Fodor Zoltán legutóbbi darabja esetében pontosan erről van szó. Vállalható táncszínpadi minőségről, a szimpátián és „terminál-relativitáson" túlról. Nem tökéletes egyik koreográfia sem, de mindkettő működik, és működnek benne a táncosok is. Ez utóbbi pedig rendkívül fontos, hiszen közben ez a két darab azért mégiscsak afféle mozgás-portfólió. A MU Terminál negyedik évfolyamának mozdulat-portfóliója. Lehetőség, tér, megmutatkozási felület Gönczöl Nikoletta, Dorota Lecka, Horváth Adrienn, Makovics Adrienn, Frigy Ádám, Oláh László, Mádi László és Tuza Tamás számára.

 

A teljes cikk jelenleg csak nyomtatott formában olvasható.

 

Az Ellenfény aktuális száma kapható a kiemelt hírlapárusító helyeken, a színházakban, illetve néhány moziban és könyvesboltban. Ezek listája itt olvasható.

 

Az Ellenfény aktuális és korábbi számai megrendelhetők a kiadótól: ellenfeny@t-online.hu

Árak (melyek tartalmazzák a postaköltséget is):

Az aktuális szám 395 Ft

Az adott évfolyam számai: 345 Ft

Korábbi évfolyamok számai: 295 Ft

 

09. 02. 15. | Nyomtatás |