„Szabadon….?

Miért nem pályáztam a függetlenek működési támogatására?

Ebben az évben nem pályáztam a korábban működési támogatásnak nevezett összegre. Sőt ebben az évben nem is regisztráltattam újra az együttesemet. A pályázat feltétele a regisztráció, de elhatároztam, hogy ennek a játéknak – nem tudom másként nevezni – most véget vetek.

Uray Péter

Ugyanis ez a pályázati helyzet tulajdonképpen arról szól, hogy az ember mindenféle ügyetlen és saját magára nézve megalázó játékokat folytat azért, hogy valakik, akik nem tudnak róla semmit, valamiféle jó szándékot tanúsítsanak iránta. Nem akarom tovább azt játszani, hogy bármiféle gesztust tegyek azok felé, akik egyébként nem nézik meg az előadásaimat, és legfeljebb másod- vagy harmadkézből való információval rendelkeznek a munkámról, és nagy nehezen elérjem náluk, hogy igazán csak alamizsnának nevezhető összegeket ítéljenek meg számunkra.

Nem tudom, hogy mennyi időre szabadultam meg ettől a kategóriától, de most szabadságot ad ennek a függésnek a megszűnése. Azt vettem észre, hogy azoknak a tükrét viselem, és azoknak a véleményét hordozom magamon, akik közben egyébként szakmailag nem érnek fel ahhoz a munkához, amit én elvégzek. Elviselhetetlen azzal szembesülni, hogy nincs tér, lehetőség a munkám elvégzésére, s ha mégis, az elkészült előadást pénz hiányában nem tudom játszatni tovább, de talán még szorongatóbb mindezt úgy megélni, hogy „csak ennyi vagy, ennyit érdemelsz”. Most ettől a helyzettől szabadultam meg!

 

A teljes cikk jelenleg csak nyomtatott formában olvasható az Ellenfény 2010/9. számában.

 

Az Ellenfény aktuális száma kapható a kiemelt hírlapárusító helyeken, a színházakban, illetve néhány moziban és könyvesboltban. Ezek listája itt olvasható.

 

Az Ellenfény aktuális és korábbi számai megrendelhetők a kiadótól: ellenfeny@t-online.hu

Árak (melyek tartalmazzák a postaköltséget is):

Az aktuális szám 395 Ft

Az adott évfolyam számai: 345 Ft

Korábbi évfolyamok számai: 295 Ft

 

 


10. 10. 14. | Nyomtatás |