Háborúban álló társadalom

Korijolánusz - HOPPart Társulat

Shakespeare ritkán játszott darabja (és Brecht átdolgozása) nyomán készített előadást (saját és vendégszövegek felhasználásával) a HOPPart Társulat. A Polgár Csaba rendezte Korijolánusz úgy jeleníti meg az antik Rómában játszódó történetet, hogy napjaink politikai mechanizmusaira és emberi kicsinyességeire ismerni benne. A friss szellemű, ironikus hangütésű, sajátos színházi nyelvet beszélő produkciót Szűcs Mónika és Sándor L. István elemzi.

 

Hangütés

 

A Korijolánusz indítása azonnal azt a hangot üti meg, amely az előadás egészét jellemzi. Három rosszul öltözött, mai fura figura ácsorog a játéktér közepén. Ők képviselik az elégedetlenkedő, lázadásra készülő római népet. De esetlen, mulatságos párbeszédük nemcsak az ábrázolt világot jellemző emberi állapotokra vet fényt, hanem nagyon pontosan jelzi azt az ironikus viszonyt is, ahogy a HOPPart előadása a shakespeare-i, brechti alapanyaggal bánik (dramaturg: Gáspár Ildikó és Bánki Gergely).


A teljes cikk jelenleg csak nyomtatott formában olvasható az Ellenfény 2011/6. számában.

 

Az Ellenfény aktuális száma kapható a kiemelt hírlapárusító helyeken, a színházakban, illetve néhány moziban és könyvesboltban. Ezek listája itt olvasható.

 

Az Ellenfény aktuális és korábbi számai megrendelhetők a kiadótól: ellenfeny@t-online.hu

Árak (melyek tartalmazzák a postaköltséget is):

Az aktuális szám 395 Ft

Az adott évfolyam számai: 345 Ft

Korábbi évfolyamok számai: 295 Ft

 

 


Szűcs Mónika és Sándor L. István
11. 06. 22. | Nyomtatás |