Bárka Színház

Uralkodói kortizol

Sven Delblanc: Álarcosbál – Bárka Színház

Diktátor, király, miniszterelnök hatalma véget ér egyszer. Vagy meghal, vagy nem választják meg újra. Az irányítás mindenki kezéből kikerül. Erős alakításokkal beszél az emberi elmúlásról a Bárka Színház előadása.

Hodászi Ádám | 13. 05. 6.

Jelenetek egy diktatúrából

Todd Strasser–Ron Jones–Tasnádi István: A harmadik hullám – Bárka Színház

Diktatúrát játszik egy türannoszként őrjöngő tanár. Kísérletképp. Nem jó ötlet. Ezt persze előre tudhatjuk. Nem történik semmi meglepő – aki gyerekeket terrorizál, tudja, mire számíthat.

Sztrókay András | 12. 11. 13.

Ha ez az életünk

Michael West: Szabadesés – Bárka Színház

A Bárka Színházra nyugodtan kikerülhetne a kortárs dráma centruma felirat, hiszen repertoárja nagy részét a közelmúltban született magyar és külföldi színművek adják. A legújabb bemutatójuk egy 2009-es ír darab, amelyet Göttinger Pál állított színpadra, aki a harmadik kortárs drámát (és a második ír darabot) rendezte a Bárkában.

Sándor L. István | 11. 10. 26.

Retro sci-fi

Ray Bradbury: Fahrenheit 451 – Bárka Színház

Neurotikusan röhögő Marilyn Monroe szoknyáját fújja fel a porszívó kiáramló levegője. Mozdulatai  gyorsak, egyszerre élesek és lágyak, mint a lángok. Egy forgó ventillátor árnyéka a földön, a Fahrenheit 451 kisregény sorait halljuk felvételről. Aztán a nő megunja a játékot, takarítani kezd.

Hodászi Ádám | 11. 03. 2.

Puritán panoptikum

Howard Barker: Victory - Bárka Színház

A Bárka Színházban decemberben bemutatott Esterházy-dráma apropója egy híresség fejének eltűnése körüli hercehurca volt, a februári premieren pedig ismét egy fejet keresnek égen-földön. Haydn koponyájának keresését követően az angol polgári forradalom időszakában nyomozhatunk.

Kelemen Orsolya | 10. 02. 21.